時間学研究所 兼務所員
大学研究推進機構先進科学・イノベーション研究センター中高温微生物研究センター 助教(食品微生物学)
PROFILE
1991年生まれ。
東京農業大学大学院生物産業学研究科博士後期課程終了、博士(生物産業学)
九州大学医学部ポスドクを経て現職。
RESEARCH
乳酸菌などの細菌の分類および環境適応様式をドライな情報解析とウェットな実験の両輪から明らかにし、細菌が長い年月をかけて行ってきたであろう進化の過程を明らかにすることを目的として研究を行っている。また、細菌や酵母の有用な機能に着目し人の健康増進や産業に貢献できるよう共同研究も行っている。
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I obtained a Ph.D. from Tokyo University of Agriculture and have been conducting research on bacterial classification and environmental adaptation, focusing on lactic acid bacteria and other microorganisms. My work integrates both dry computational analysis and wet laboratory experiments to uncover the evolutionary processes that bacteria have undergone over long periods. Additionally, I explore the beneficial functions of bacteria and yeast, aiming to contribute to human health and industry through collaborative research. By understanding microbial adaptation mechanisms, I strive to unlock their potential for applications in biotechnology, food science, and healthcare. My interdisciplinary approach bridges genomic data analysis with experimental validation, enabling a deeper insight into bacterial evolution and function.